• Tel: +90 242 227 92 27 / +90 242 229 65 66
  • Mail Adresimiz: info@uncalidis.com
  • Çalışma Saatlerimiz: 10:00 - 18:30 (Haftaiçi)

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Q A Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • Dişin durumunun diş hekiminiz tarafından tespit edilip kanal tedavisinin önerilmesinin ardından, bir endodontist tarafından tedaviye başlanır ve tedavi dişin durumuna göre bir ya da daha fazla seansta tedavi edilir.
  • İlk olarak tedavi yapılacak uyuşturularak ağrı duymamanız sağlanır, ardından çürük var ise temizlenerek dişin sinirlerinin olduğu bölgeye ulaşmak için diş kuron kısmından açılır.
  • Radyografi (röntgen) çekilerek kanal uzunluğunun tespit edilir.
  • Kök kanallarının içeriği (pulpa dokusunun) çıkarılarak temizlenir ve çeşitli el aletleri ve döner aletler kullanarak kök kanallarının şekillendirilir.
  • Kök kanallarının dezenfeksiyonu yani bakterilerden arındırılması sağlanır ve kanallar çevre dokular ile uyumlu bir malzeme ile doldurulur.
  • Tedavi, dişin durumuna göre 1–3 seans arasında sürebilir.
  • Özellikle dişin canlı olmadığı ve kök ucunda iltihabın bulunduğu durumlarda, kök kanallarına bakterileri yok etmek amacıyla ilaç konulabilir. Bu ilacın etki edebilmesi için kanalların içinde en az 5–7 gün kalması gereklidir. Bu süre zarfında diş, geçici bir dolgu maddesi ile kapatılır.
  • Ağır iltihap vakalarında, diş hekimi ağızdan da ilaç alınmasını önerebilir.
  • Tedavi sonrasında dişte hafif ağrı ve hassasiyet şikâyetleri görülebilir, ama bu durum geçicidir. Bu durumda en iyi çözüm o dişin bulunduğu tarafı birkaç günlük süre boyunca kullanmamaktır. Kısa bir zaman sonra hassasiyetin ortadan kalktığı görülecektir.
  • Kanal tedavili bir diş, hiç tedavi edilmemiş bir diş gibi yıllarca hizmet edebilir. Kök kanal tedavili dişlerde de, herhangi bir diş gibi çürük ya da kırık oluşabilir ve diş eti açısından problemli olabilirler. Kanal tedavisi yapıldıktan sonra da ağız hijyenine dikkat edilmelidir.
  • Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanız, diş ipi kullanmanız ve doktorunuza kontrole gitmeniz gerekmektedir.

Q A Diş Taşlarını Temizletmek Zararlı mıdır?

Diş taşları, diş temizliğinin iyi yapılamadığı yerlerde biriken bakteri plağının, tükürük mineralleriyle birleşip sertleşmesiyle meydana gelen yapılardır.

Diş taşlarının direkt olarak diş veya dişetine zararı yoktur ancak plak birikimine sebep olduğu için diş ve dişetlerini tehdit eder. Bu yüzden mutlaka temizlenmelidirler.

Diş taşı temizliğinin herhangi bir zararı yoktur aksine dişeti sağlığı için kesinlikle yapılması gereken bir işlemdir.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.

diş taşı

Q A İmplant Tedavi Süresi Ne Kadardır?

İmplantta 2 aşamalı tedavi prosedürü izlenmektedir. İlk aşama implantın yerleştirilmesi, 2. aşama implant üstü protezin yapılmasıdır.

İmplant operasyonu 1 implant için yaklaşık 15 dakikalık bir uygulamadır. İmplantların çene kemiği ile tam birleşmesini sağlamak amacıyla operasyondan sonra 3-4 aylık bekleme süresi vardır.

Bunu takiben 10 gün içinde kalıcı implant üstü protezi yapılır. 3-4 aylık iyileşme sürecinde geçici bir protez yapılabilir.

Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes.

Q A İmplant Herkese Uygulanabilirmi?

Diş eksikliği bulunan hemen hemen herkes implant tedavisi için adaydır. Ancak kronik rahatsızlıklar, aşırı sigara tüketimi veya ilaç bağımlılığı gibi bazı durumlar, implant tedavisine engel oluşturabilir.

İmplant tedavisine uygun olup olmadığınızın bilgisini, detaylı inceleme sonucu doktorunuz verecektir.

Q A İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir. Bunlar eksik dişlerin yerine yapılan, uzun ömürlü ve yaşam boyu sorunsuz şekilde kullanılabilen daha çok titanyumdan yapılan vidalardır. Bunlar diş doktorları tarafından steril ortamlarda küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilirler. Bu işlem sonrasında yaklaşık olarak iki-üç ay içinde implant çene kemiğine tamamen tutunur.

Bu aşamalardan sonra gerçek bir diş kökünün yerini alan implant, üzerine konacak protezi taşıyacak duruma gelir. Bazı durumlarda hastalara genel anestezi uygulanabilir. İmplant uygulamasının yapılabilmesi için, öncelikle implantı destekleyecek kemik yapısının olması ve diş etlerinin sağlıklı olması gerekir.

Q A Protez Nedir?

Dişlerin ve çevre dokuların çeşitli nedenlerden dolayı madde kaybına uğradığı veya tamamen yok olduğu, kaybedildiği durumlarda onları onarmak ya da yerine konulması için kullanılan, hazırlanmış materyallere protez adı verilir.

Q A Diş İpi Kullanmalı mıyız? Neden?

Diş ipi kullanmalıyız, çünkü diş fırçalaması derinlemesine temizlik konusunda yetersiz kalmaktadır. Diş ipi bize bu konuda yardımcı olarak diş fırçasının ulaşamadığı yerleri de temizleyerek diş sağlımızı korur. Sadece diş fırcalama, diş yuzeyleninin ancak beşte üçünü temizler. Bu nedenle, temizlenmeyen diş aralarında oluşacak bakteri plağını ve yemek artıklarını temizlemek özel bir bakım gerektirir. Diş çürükleri ve diş eti hastalıkları özellikle bu bölgelerde başladığı için hergün düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır. Özellikle çapraşık dişlerde diş ipi kullanımı önerilir.

Q A Diş Eti Çekilmesi Nedir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş eti çekilmesi diş eti sınırının mine seviyesinin altına düşerek kök yüzeyinin açılması olarak tanımlanabilir.

Diş Eti Çekilmesinin Sebepleri Nelerdir?

Yanlış diş fırçalama tekniği ile diş fırçalama, diş fırçalama sayısının günde 3 kereden fazla olması, sert diş fırçalama, dişlerdeki yer değişikliği, yüksek ve anormal frenulumlar, diş eti hastalıkları ve daha önce yapılmış hatalı dolgu ve kaplamalar diş eti çekilmesine yol açabilir.

Diş Eti Hastalıklarının Diş Eti Çekilmesine Etkileri Nelerdir?

Diş eti hastalıkları diş etinin içinde meydana gelen iltihapsal hastalıklardır. Diş etinin içerisinde oluşan iltihap dişi çevreleyen kemik dokusunda erime meydana gelir ve kemik dokusunda çekilmeye sebep olur.Diş eti dokusuda kemik dokusunu takip ederek diş eti çekilmesine sebep olur.

Diş Eti Çekilmesi Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?

Diş eti çekilmesi fırçalamanın bozulmasına bağlı olarak diş üzerinde plak birikmesi kök çürüklerine, diş hassasiyetine ve estetik problemlere yol açar.

Diş Eti Çekilmesinde Uygulanacak Tedavi Nedir?

Diş eti çekilmesi durumlarında diş dokusu üzerinde meydana gelen hasarın tedavi edilmesi, diş duyarlılığının tedavi edilmesi ve çekilen diş eti dokusunun cerrahi olarak yerine getirilmesi olmak üzere 3 tedavi yöntemi uygulanır.

Hangi Durumlarda Diş Eti Cerrahisine Başvurulmalıdır?

Hastalarımızın ön bölgelerinde meydana gelmiş olan ve özellikle estetik problem yaratan durumlarda, diş eti hastalığının ilerlediği durumlarda ve arka dişlerde kaplamanın yeterli olmayacağı durumlarda diş eti cerrahisine başvurulur.

Diş Eti Cerrahisi Nasıl Uygulanılır?

Diş eti cerrahisi iki şekilde uygulanır. Greftleme adı verilen ilk metotta hastamızın damağından alınan ve greft adı verilen parça diş eti çekilmesi olan bölgeye uygulanır. Kaydırma adı verilen ikinci metotta ise çekilme olan bölgesinin yanında sağlam doku varsa doku çekilmenin üzerine kaydırılarak kapatılır.

Diş Eti Tedavisinde Acı Çeker miyim

Diş eti cerrahisi lokal anestezi altında yapılır ve ağız içerisinde yapılan diğer protez işlemleri ve cerrahi işlemlerden bir farkı bulunmaz. Operasyon sırasında hiçbir ağrı meydana gelmemekte sonrasında ise bir ağrı kesici yeterli olur. Greftleme metodu kullanılan hastalarda bazen damak içerisinde açık yara kalır. Bu 3-4 gün boyunca o bölgeye herhangi bir şey değdiğinde konforsuzluğa sebebiyet verebilir. Bu konforsuzluk 1 hafta içerisinde tamamen geçer ve yara bölgesi hiçbir iz bırakmadan iyileşir.

Diş Eti Tedavisinde Yenilikler Nelerdir?

Son yıllarda diş eti tedavisinde birçok yenilik meydana gelmiştir. Greftleme operasyonlarında artık birçok vakada hastadan alınan greftler yerine yapay greftler kullanılır ve bu tedavi sonrasında oluşan konforsuzluğu ortadan kaldırır. Kaydırma operasyonlarında kullanılan mine matrix proteinli esaslı jeller tedavilerin başarı oranını yükseltir ve tedavi sonrasında oluşan konforsuzluğu azaltır.

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma
10:00 - 18:00
Cumartesi
10:00 - 17:00
Pazar
Kapalı

AŞKIN HASTANE İŞLETMECİLİĞİ SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ.

Bizden Haberdar Olun

Diş sağlığı alanındaki güncel haber ve hizmetlerimizden haberdar olun.